Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Cadillac Serie 62 1960

HonkyTonk.org / Cadillac Serie 62 1960

Cadillac Serie 62 1960

När Sverker kom på idén att skaffa egen jänkare så var det inte den vanliga vägen han tänkte gå. Nej, han skulle minsann importera en egen bil direkt från Staterna. Sagt och gjort, efter sju månader av brevväxling med en kille i USA, så stod så äntligen en Cadillac 1960 hemma i Sverkers garage.

-Bilen hade i tio år stått i en potatisåker i Californien innan den kom hit, berättar Sverker. I flaskan på bilden har Sverker skrapat ihop det som satt i hjulhuset…. ”California dirt” står det på flaskan.

Hur mycket har du hunnit göra på bilen?
-Ja, på 3 år har jag plockat isär motorn, styrsnäckan och framvagnen. Jag har slipat hela bilen plåtren, utom taket, skuffluckan och en bakskärm. Nu är bilen lackad i en ”en-säsongs”-lack (blank-svart) för att jag ska hitta alla skavanker. Men nästa vinter ska det bli ny lack, en nyans som heter Siana Rose(pearl rosa). Den ska vara snarlik originallacken.

Vilket slags förhållande har Du till Din bil?
Är det en ”hon” rent av?
-Nej, oftast blir det ”den jäveln”….Ha, ha, ha!!

Varför blev det en Cadillac´60?
Först spanade jag bara efter 59´or, men så såg jag en ´60, och det var bara ”Yes!”…
Jag tycker att 59´orna är så överdrivna och 61´orna är så fula, men ´60 är helt lagom.
Först blev jag erbjuden både pick-up´s och limo´s, men det var en ´60 jag skulle ha.

Åh, inredningen då, Sverker?
-En kompis, Håkan Hedlund, håller på att sy upp en ny inredning åt mig. Tyget har jag skickat efter från Staterna (NOS-tyg!!), det blir original-rosa galon och tyg.
Dyrt?
-Hmmm, tre papp, billigt.
Men det är ju gott om plats nu att umgås i bilen i alla fall…
Ja, större än så här blir det inte att vänslas i en Cadillac!

Var har Du varit och cruisat med den här Cadillacen då?
Inte på så många ställen faktiskt, men Big Lake Run´98 och Power Big Meet´98 har vi varit med på.

Sverker berättar också att han har sökt (och fått) tillstånd för att slippa ha halvljus på (t ex under cruisingar m.m.) eftersom han har en likströmsgenerator. Praktiskt…..

Saknar Du något till bilen?
Ja, förutom snygga tjejer och en bra chaufför, så behöver jag sidolister och ögonbrynslister. Jo, och så behöver jag ha tag på V-märkena på huven och skuffen.